VALNÉ ZHROMAŽDENIE v kúpeľoch SLIAČ 13.10. – 15.10.2023

Sliač – miesto, kde sa v sobotu 14.10.2023 konalo valné zhromaždenie OZ Šanca pre pečeň. Získané poznatky z edukačnej časti zhromaždenia si prítomní uložia hlboko do pamäti. Všetkých potešilo, že ešte stále sa medzi doktormi nájdu ľudia, pre ktorých je práca poslaním a sú nielen skvelými odborníkmi no najme ĽUĎMI.
Doc. MUDr. Mária Szántová, CSc. – Faktory vývoja ochorenia pečene
Doc. MUDr. Ľubomír Skladaný, PhD.– Mikrobióm a zdravie

Pár myšlienok:

Kedy človek dospeje ?

Keď prevezme zodpovednosť za vlastne zdravie.

História ľudstva je cca 200 000 rokov. Počas tejto doby sa genom /DNA/ ľudí zmenil minimálne. Preto často používané spojenie "dedičné ochorenie" je barlička, aby si pacient nemusel pripustiť vlastné zlyhanie a výhovorka pred tým, aby sa úprimne pozrel na svoj životný štýl a zmenil ho.
Práca zo Stresom, zvyšovanie odolnosti voči Stresu a schopnosť odbúrať ho je pre zdravú Pečeň a Mikrobióm veľmi dôležitá.

Naše zdravie začína ,už pri výbere a kúpe potravín v obchodoch.

Aj človek s cirhózou Pečene, sa dokáže pevnou vôľou a cielenou liečbou počas rokov úplne uzdraviť. Uzdraviť tak, že má po liečbe úplne zdravú Pečeň.

Na internete sa často predávajú nekontrolované doplnky výživy, ktoré ľudia nadužívajú, sú fejkovej kvality, alebo ich kombinujú tak, že výsledkom nie je ich zdravie ale opak až závažné poškodenie zdravia!
Všetci prítomní po edukácii absolvovali procedúry, ktoré si užili v kúpeľnom dome.

Fotogaléria